Sitemap

Optimaliser bildene for søk

Bilder kan virke som en enkel komponent i nettstedet ditt, dog du kan optimalisere bruken av disse bildene. Alle bilder kan ha en unikt filnavn og "alt"-attributt, som du kan dra nytte av.

Med "alt"-attributten, kan du angi alternativ tekst for bildet hvis det ikke kan bli vist av en eller annen grunn.

Hvorfor bruke denne attributten? Hvis en bruker åpner din side i en nettleser som ikke støtter bilder, eller anvender alternative teknologier, som for eksempel en skjermleser for blinde, vil innholdet av alt-attributten gi informasjon om bildet.

En annen grunn er at hvis du bruker et bilde som en lenke, vil "alt teksten" for det bildet bli behandlet tilsvarende anchor teksten til en tekstlenke. Man anbefaler ikke å bruke for mange bilder som lenker i nettstedets navigasjon da tekstlenker kan tjene det samme formålet.

Optimalisering av bildefilnavn og alt tekst gjør det enklere for bildesøkemotorer som f.eks Google Image Search å bedre forstå bildene.

God praksis for bilder

Bruk korte, men beskrivende filnavn og ALT tekst - i likhet med mange av de andre delene av siden som man optimaliserer, så er filnavn og alt tekst (for ASCII-språk) best når de er korte, men beskrivende.

Unngå:

  • bruk av generiske filnavn som "image1.jpg", "pic.gif", "1.jpg" når det er mulig (nettsteder med tusenvis av bilder bør kanskje vurdere å automatisere navnsetting av bilder)
  • skrive ekstremt lange filnavn
  • "stuffe" søkeord i alt teksten eller kopiere og lime inn lange setninger

Bruk alt tekst når du bruker bilder som lenker - Hvis du bestemmer deg for å bruke et bilde som en lenke, fyll ut alt teksten til bildet da dette hjelper søkemotoren å forstå mer om den siden du henviser til. Forestill deg at du skriver anchortekst for en tekst link.

Unngå:

  • skrive svært lange alt tekster som kan betraktes spammy
  • bruke bare bildelenker i nettstedets navigasjon

Lagre bilder i en egen katalog - I stedet for å ha bildefiler spredt ut i utallige kataloger og underkataloger på tvers av hele domenet, bør du vurdere å konsolidere dine bilder i en enkel katalog (f.eks kroppspleie.com / bilder /). Dette forenkler stien til bildene.

Benytt supporterte filtyper - De fleste nettlesere støtter JPEG, GIF, PNG og BMP bildeformater.


Tilbake til: Lær om SEO Neste: Robots.txt

 

International Search Summit

Hosted by WebCertain around the worldBes√łg hjemmeside

Kunder

Kunder

 


© WebCertain AS, Bes√łksadresse: Henrik Ibsens gate 90, 0255 OSLO. Postadresse: Postboks 3081, 0207 Oslo