Sitemap

Vær klar over rel = "nofollow" i lenker

Ved å sette verdien av "rel"-attributten i en lenke til "nofollow" vil du fortelle søkemotoren at visse lenker på nettstedet ikke bør følges eller at din sides omdømme ikke skal videreføres til sidene som man lenker til. "Nofollowing" en lenke er å legge til rel = "nofollow" inn i lenkens anchor tagg.

Når vil dette være nyttig? Hvis nettstedet ditt har en blogg med offentlige kommentarer slått på, vil lenker i disse kommentarene kunne passere ditt  online "rykte" til sider som du kanskje ikke er komfortabel med. Feltet for blogg kommentar på sidene er svært mottakelige for kommentarspam. "Nofollowing" disse brukertillagte lenkene sikrer at du ikke gir din sides hardt opptjente omdømme til en spammy nettside. Mange blogge programvarepakker setter automatisk nofollow på brukerkommentarer, men de som ikke gjør det vil da de fleste sannsynligvis kunne redigeres manuelt for å få til dette. Dette rådet gjelder også for andre deler av nettstedet som kan inkludere bruker-generert innhold, slik som gjestebok, forum, "shout-boards", referent oppføringer, osv. Hvis du er villig til å gå god for lenker lagt inn av tredjeparter (f.eks hvis en skribent er klarert på nettstedet ditt), da er det ikke nødvendig å bruke nofollow, men å lenke til nettsteder som Google anser spammy kan påvirke ryktet til ditt eget nettsted.

En annen anvendelse av nofollow er når du skriver innhold og ønsker å referere til en nettside, men ikke vil gi videre ditt omdømme til det. For eksempel tenk deg at du skal skrive et blogginnlegg om temaet kommentar spamming og du vil peke ut et nettsted som nylig spammet bloggen din. Du ønsker å varsle andre om nettstedet, så du inkluderer en link til den i innholdet, men sannelig ønsker du ikke å gi nettstedet noe av omdømmet fra din nettside. Dette ville være en god anvendelse for nofollow attributten.

Til slutt, hvis du er interessert i nofollowing alle lenkene på en nettside, kan du bruke "nofollow" i metakoden, som er plassert på inni "head" taggen av sidens HTML.

TIlbake til: Lær om SEO Neste: Promoterting

 

International Search Summit

Hosted by WebCertain around the worldBes√łg hjemmeside

Kunder

Kunder

 


© WebCertain AS, Bes√łksadresse: Henrik Ibsens gate 90, 0255 OSLO. Postadresse: Postboks 3081, 0207 Oslo