Sitemap

SEM Case Study fra reise-sektoren

Icelandair

Kunde: Icelandair

Akkurat som en hvilken som helst søkeordkampanje er nøkkelen til en vellykket internasjonal kampanje å sikre at man har de riktige søkeordene, relevante annonser, og at destinasjonssidene møter brukerens forventninger. Målet med en internasjonal betalt søkeordskampanje (PPC) er å maksimere kundens synlighet på de ulike regionale og globale søkemotorene.

Utfordring for kunden

Icelandair trengte et selskap med god kompetanse på søkemotormarkedsføring som forsto deres virksomhet og som kjente reise segmentet, men som i tillegg hadde ekspertise på å levere online markedsføringskampanjer for flere språk. Flyselskapet opererer i det innbringende, men svært konkurranseutsatte europeiske markedet. Den elektroniske kampanjen rettet seg mot fire viktige markeder - Storbritannia, Tyskland, Holland og Frankrike - der Icelandair hadde behov for å forbedre konverteringsfrekvensen, samt å ha en base for fremtidige organiske seo-prosjekter. Man skulle fokusere på å forbedre salg av flyreiser til Island, USA og Canada fra disse markedene.

Implementasjon av PPC kampanjen

WebCertain leverer flerspråklige betal-per-klikk (PPC) kampanjer for Icelandair, inkludert effektive søkeord og annonser. Fire medlemmer av WebCertain's "World Language Hub" - alle eksperter på PPC og med målspråkene som morsmål - jobbet sammen som et team. De leverte en fullstendig lokalisert tjeneste, inkludert annonser og søkeord.
Deres ekspertise om "best practices" for hvert territorium gjorde det mulig for dem å levere effektive søkeordkampanjer for de ulike målspråkene. For denne kampanjen, ble de eksisterende annonsene evaluert og ulike endringer for annonsene og destinasjonssidene ble utført.

WebCertain's team overvåker og måler kampanjer kontinuerlig for å samle inn nye data. Dette gir dem mulighet til å implementere nye strategier for eksempel å laste opp "longtail" søkefraser, unike søkefraser fra søkemotorenes databaser som gjerne har lavere kostnad per klikk, disse er med på å utvide rekkevidden av kampanjen og forbedre konverteringsgraden til kampanjen.

Icelandair har et definert budsjett som WebCertain styrer hele kampanjen etter og rapportering skjer på en ukentlig basis. Bud er justert avhengig av hvor mange klikk annonsene har hatt, iht rangering og konverteringsfrekvenser man ser for søkeordene.

Resultater fra internasjonal SEM

Kampanjene har vært svært vellykket. Den britiske kampanjen har resultert i en 100% avkastning over en periode over 8 måneder og man har sett en 70% økning i konverteringer i løpet av et kvartal. Gjennomsnittlig pris per klikk har også blitt redusert for de fire landspesifikke kampanjene, noe som viser hvordan et selskap med flerspråklig SEM kapabilitet kan oppnå suksess ved å implementere en enhetlig strategi på tvers av en rekke markeder og språk.

 

International Search Summit

Hosted by WebCertain around the worldBesøg hjemmeside

Kunder

Kunder

 


© WebCertain AS, Besøksadresse: Henrik Ibsens gate 90, 0255 OSLO. Postadresse: Postboks 3081, 0207 Oslo