Sitemap

Forbedre strukturen av dine URL'r.

Opprettelse av beskrivende kategorier og filnavn for dokumenter på nettstedet ditt vil ikke bare hjelpe deg å holde nettstedet bedre organisert, men det kan også føre til bedre lesbarhet for søkemotorene.

Det kan også skape enklere, "vennligere" nettside URLs for de som ønsker å lenke til innholdet ditt.

Besøkende kan bli "skremt" av ekstremt lange og kryptiske URL'r som inneholder få gjenkjennelige ord. Denne typen nettside URL'r kan virke forvirrende og "unfriendly".

Brukerne ville ha vanskelig for å huske en slik URL eller å opprette en lenke til den. Itillegg kan brukere tro at en del av URL'n er unødvendig, spesielt hvis webadressen viser lite gjenkjennbare tegn. De kan også utelate en del av URL adressen, som da vil bryte lenken.

Noen brukere vil lenke til siden din ved hjelp av URL'n til siden som såkalt anchor text. Hvis nettsideadressen inneholder relevante ord, gir dette brukere og søkemotorer mer informasjon om en side enn en session ID eller en merkelig URL parameter .

Til slutt, husk at URL'n til et dokument vises som en del av et søkeresultat i søkemotoren, under dokumentets sidetittel og tekstutdrag. På samme måte som med tekstutdraget, vil ord i nettadressen på søkeresultatet vises i fet skrift hvis det er med i brukerens søk.

Google er flinke til å gjennomgå alle typer URL strukturer, selv om de er ganske kompliserte. Å bruke tid på å gjøre din URL adresse så enkel som mulig for både brukere og søkemotorer vil være hensiktsmessig.

Noen nettredaktører prøver å oppnå dette ved å omskrive sine dynamiske nettstedadresser til å ligne statiske, det er ok, men man bør være oppmerksom på at dette er en avansert prosedyre, og hvis det gjøres på feil måte, kan det forårsake crawling problemer for nettstedet ditt.

God praksis for URL-strukturer:

• Bruk ord i URL'n  -URL-adresser med ord som er relevante for nettstedets innhold og struktur er bedre for de besøkende som navigerer på nettstedet. Besøkende husker dem bedre og kan være mer villige til å lenke til dem.

Unngå:


Lag en enkel katalogstruktur
- Bruk en katalogstruktur som organiserer innhold godt og gjør det enkelt for besøkende å vite hvor de er på nettstedet ditt. Prøv å bruke katalogstrukturen for å indikere hvilken type innhold som ble funnet på denne webadressen.

Unngå:


Gi én versjon av en URL for å nå et dokument/artikkel. Hvis du vil hindre brukere fra å linke til en versjon av en URL, og andre til å koble til en annen versjon (dette kan splitte "omdømmet" av innholdet mellom flere webadresser), fokuser på å bruke og henvise til en URL i nettstedstrukturen og intern lenking av sidene dine.

Hvis du oppdager at folk har tilgang til samme innhold gjennom flere webadresser, er det å sette opp en 301-viderekobling fra de uønskede URLene til den dominerende URL'n er en god løsning.

Unngå:

Tilbake til: Lær om SEO Neste: Navigasjon

 

International Search Summit

Hosted by WebCertain around the worldBes√łg hjemmeside

Kunder

Kunder

 


© WebCertain AS, Bes√łksadresse: Henrik Ibsens gate 90, 0255 OSLO. Postadresse: Postboks 3081, 0207 Oslo